קבוצת איי פוקלנד הינה ארכיפלג המורכב מ 776 איים, ששטחם כמחצית משטחה של ישראל. האיים נמצאים באוקיינוס האטלנטי בבעלות בריטית וחיים בהם פחות מ 3000 תושבים, מחציתם בבירה סטנלי. בשל מיקומם המרוחק כ 500 ק"מ מיבשת דרום אמריקה, האיים הפכו לשמורת טבע בעלת אופי ייחודי.
לחץ על התמונה להגדלה ולהצגת גלריית תמונות
בין מצוקי האיים ווסט פוינט (West Point) ביקרתי במושבת אלבטרוס שחור גבה, מעורבת במושבת פינגווין הסלעים. אצל האלבטרוסים כמו אצלנו בישראל ככל הנראה קיימת מצוקת נדל"ן, הם מקננים בצפיפות של 70 קנים ב-100 מטרים רבועי. מכיוון שמוטת כנפיו של האלבטרוס היא מעל 2 מטרים, כל נחיתה במושבה נראית כהתרסקות קלה. הגוזלים הפלומתיים יושבים בקן בוץ על האדמה, שנראה כאילו נתפר בדיוק למידותיהם, מחכים בסבלנות לקבל אוכל מהוריהם שחוזרים מהים. האלבטרוסים ניזונים מדגים דיונונים וסרטנים, הם מאריכים ימים לעיתים יותר מ 50 שנה, ומונוגומיים הקשר בין בני זוג נמשך עד למותו של אחד מהם. תיירים מורשים להסתובב סביב המושבה, בעוד עופות הענק נוחתים בסמוך אליהם. גם פינגוויני סלעים מקננים במושבה. הם שוקלים עד 6 ק"ג, גובהם כחצי מטר, בעלי עיניים אדומות, וקל לזהותם לפי ציצת הנוצות הצהובה מעל העיניים ורעמת קוצים על הראש.
באי סמוך בשם קארקאס (Carcass) פגשנו גם פינגווינים מגלניים הנפוצים בדרום אמריקה, וביקרנו במושבת פינגווין לבן גבה, במושב הזו כל כמה דקות התחיל מרדף של גוזל שרץ אחרי אמו ודורש אוכל, מרדף שכזה נמשך דקות ארוכות ודורש עקשנות רבה מצד הגוזל, המרדפים הם חלק מהברירה הטיבעית: גוזלים חלשים (ולא נודניקים) כנראה לא ישרדו.
לחץ על התמונה להגדלה ולהצגת גלריית תמונות
פינגווינים, דולפינים, עופות מים, עופות דורסים הם רק חלק ממגוון בעלי החיים שאפשר לראות מקרוב בפוקלנד. מאז מלחמת פוקלנד שפרצה באפריל 1982 בין בריטניה לארגנטינה, הפצעים עוד לא הגלידו. עד היום ארגנטינה תובעת בעלות על האיים והמצב החריף בתחילת 2010 בעקבות גילוי נפט באיים. הארגנטינאים אף איימו שלא יתירו לספינות בריטיות להגיע לאזור.
כאנטיתזה לשמורת טבע שקטה וירוקה, חופים מסוימים סמוך לעיר הבירה סטנלי מגודרים ואין בהם כניסה לרוחצים, זאת בשל מוקשים ישנים, אותותיה של המלחמה ההיא. על אף פגעי המלחמה, פינגווינים ממלאים את החופים, למזלם הם קלים מדי מכדי להפעיל את המוקשים. רב התיירים מגיעים אל האיים כחלק משיט היוצא מאושוויה בארגנטינה, לעבר חצי האי האנטרקטי.